Documentatie

Hieronder vindt u de handleidingen om Vakliteratuur te beheren.

  1. Handleiding Vakliteratuur beheer (Nederlands)
  2. Handleiding Vakliteratuur beheer (Engels)

Release notes

Woensdag 13 januari 2021 is de vernieuwde versie van Vakliteratuur gelanceerd. Sinds de lancering van de Vakliteratuur app zijn wij samen met SIYOU door blijven ontwikkelen aan de vormgeving en functionaliteiten van de app. Zo zijn er koppelingen met de Discovery systemen van Ovid en EBSCO gerealiseerd en is er een aparte Redactietool module toegevoegd.

Met de Redactietool is het mogelijk om zelf in te kunnen grijpen in de volgorde van zoekresultaten en om zelf context toe te voegen aan nieuwsberichten.

Verder zijn wij bezig geweest om samen met onze ontwikkelpartner SIYOU het achterliggende platform voor de webversie gelijk te trekken met de Android en iOS versies. De afgelopen maanden is hier hard aan gewerkt en zijn er allerlei nieuwe functionaliteiten ontwikkeld. Hieronder de belangrijkste uitgelicht.

Versie 4.0.x

  • Een nieuwe grafisch ontwerp gemaakt met iOnic. Hierdoor zijn er geen verschillen meer tussen de web en app versies
  • Evenementen optie. Beheerders kunnen bijvoorbeeld een cursusagenda of overige evenementen toevoegen aan de app.
  • Toevoeging extra sociale componenten. Bij alle content met een detailpagina kan gereageerd worden op het artikel, kan deze gedeeld worden en/of “liken”
  • Personen functionaliteit. Wanneer dit geactiveerd wordt kan er gezocht worden op andere app gebruikers en kun je personen volgen.
    • Gebruikers kunnen zelf eventueel een korte introductie opgeven in het eigen profiel
    • Ook is het mogelijk om direct berichten naar iemand te sturen. Via het nieuwe Mijn berichten tabblad kunt u de berichten nalezen
  • Berichtencentrum. Het berichtencentrum is de centrale plek waarbij alle berichten, reacties en likes van personen samenkomen in een eigen tijdlijn
  • Aanpassing aan de statistieken. Beheerders kunnen nu zelf de statistieken uitlezen van uw organisatie. Dit kan voor meerdere zelfgekozen perioden. Het aantal API calls, aantal zoekopdrachten en aantal gebruikers zijn beschikbaar binnen de Statistiek functie
    • De (optionele) integraties met Google Analytics en/of andere statistiek programma’s blijven hiernaast gewoon bestaan
  • Diverse stabiliteitsverbeteringen

Vorige versies

De releasenotes van de 1.x, 2.x en 3.x versies zijn (nog) niet meegenomen op deze productsite maar wel opvraagbaar. Deze worden t.z.t. toegevoegd op de archiefpagina.